Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Beltdrive Fietsen Specialist

Posted by Vincent 15-11-2018 0 Reactie(s) Jonico Nieuws,

Jonico Utrecht is uw beltdrive fietsen specialist

 

 

Jonico Fietsmegastore is dé beltdrive specialist in het midden van het land. In onze grote fietsenwinkel bij Utrecht vindt u een ruime collectie beltdrive (soms geschreven als belt drive) fietsen van merken als JongeriusTrekCube, Gazelle en Urban Arrow.

 

 

Wat is een beltdrive?

 

Een beltdrive fiets is een fiets met een aandrijfriem in plaats van een fietsketting. Zo'n aandrijfriem wordt ook wel een snaar genoemd. Hoewel er meerdere fabrikanten van dit soort aandrijfriemen bestaan, is Gates de onbetwiste nummer een. De ervaring die Gates heeft opgedaan met het ontwikkelen van vergelijkbare aandrijfriemen voor Harley Davidson motoren past het nu ook toe op fietsen. De Gates Carbon Drive is een sterke carbon tandriem die zorgt voor een directe krachtoverdracht. Voor wie zijn fiets voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer en af en toe een pleziertochtje heeft Gates de CDN Beltdrive ontwikkeld. Deze sterke beltdrive wordt veel gemonteerd op (sportieve) stadsfietsen en is voor de meeste gebruikers voldoende. Voor de fanatieke fietsers is er de Gates CDX Beltdrive. Deze high performance riem is bedoeld voor iedereen die het optimale uit zijn materiaal wil halen en wordt gevonden op de luxere modellen. Op instapmodellen vindt u vaak een Continental Beltdrive. Deze smallere riem heeft hogere tanden, is minder strak gespannen en heeft geen groef die de riem verhindert van het tandwiel te lopen. Dit type riem is goedkoper dan de Gates beltdrives maar is minder sterk en gaat minder lang mee.

 

 

Jongerius Handmade Bicycles bruin   Jongerius Handmade Bicycles bruin

Een Jongerius Handmade Bicycle met Gates Beltdrive

 

 

Waarom een beltdrive fiets?

 

Een fiets met riemaandrijving heeft een groot aantal voordelen ten op zichte van een fiets met een traditionele fietsketting. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Soepel fietsen Een beltdrive heeft minder wrijving dan een fietsketting. Hierdoor ervaart u minder weerstand en fietst u lichter en makkelijker. Ook heeft een beltdrive een veel lager gewicht dan een fietsketting.
  • Minder onderhoud Een beltdrive hoeft niet gesmeerd en bijna nooit gespannen te worden. Doordat de beltdrive niet vet is, wordt hij minder snel vies. Mocht u hem toch schoon willen maken dan kunt u het vuil er gemakkelijk afspoelen. Ook kan een beltdrive niet roesten.
  • Gaat lang mee Een beltdrive gaat gemiddeld vier keer langer mee dan een traditionele fietsketting.
  • Lekker stil fietsen In tegenstelling tot een fietsketting maakt een beltdrive bijna geen geluid, ook niet als hij ouder wordt.
  • Geen vieze handen/kleding Doordat een beltdrive niet gesmeerd hoeft te worden hecht er bijna geen vuil aan. Dit betekent dat uw handen of broek niet meteen zwart zijn als u de beltdrive aanraakt.
  • Geen kettingkast Zoals gezegd is de beltdrive niet bang voor een beetje vuil. De kettingkast raakt hierdoor overbodig en die is dus ook niet aanwezig op beltdrive fietsen. Dit maakt de fiets iets lichter en minder kwetsbaar. Ook krijgt de fiets hierdoor een strakker en stijlvoller uiterlijk (vinden velen).

 

'Alleen maar voordelen, dat kan toch niet waar zijn?' Echte nadelen van een beltdrive zijn niet te noemen. Er kunnen eventueel twee kleine kanttekeningen geplaatst worden. Zo is een fiets met riemaandrijving over het algemeen iets duurder dan een model met een ketting. Dit wordt echter gecompenseerd door het gebrek aan onderhoud (en het grotere rijplezier natuurlijk!). Daarnaast is een beltdrive alleen te combineren met een versnellingsnaaf of versnellingsbak en niet met een derailleursysteem. Met een Rohloff versnellingsnaaf beschikt u echter over 14 versnellingen die u hetzelfde bereik geven als een 3x9 derailleursysteem. Ook zou u kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de Pinion versnellingsbak, die u de beschikking geeft over maar liefst 18 versnellingen! Degelijke versnellingssystemen als deze zijn uitstekende verbeteringen van derailleursystemen.

 

 

Jongerius Handmade Bicycles

 

 

Jongerius elektrische fiets met Gates beltdrive   Jongerius e-bike met Gates beltdrive

Jongerius Handmade E-bike met Gates Beltdrive en Bosch Performance Cx Motor

 

 

Een van de merken dat meteen de potentie van de beltdrive heeft ingezien is Jongerius Handmade Bicycles. Van sportieve stadsfietsen tot elektrische modellen, Jongerius Handmade Bicycles heeft een ruim assortiment beltdrive fietsen. Uniek is dat u bij Jongerius zelf uw droomfiets kunt samenstellen. Nadat u uw frame gekozen heeft, kiest u uit meer dan 35 kleuren uw lievelingskleur. Bij sommige modellen wordt zelfs het kettingscherm in deze kleur mee gespoten! Verder kiest u onder andere uw versnellingssysteem, aandrijvingstype, voorvork, remsysteem en zadel-, handvatten- en bandenkleur. Bij de elektrische beltdrive modellen kiest u natuurlijk ook uw motortype en accupakket. Tevens kunt u zelf kiezen uit onze fraaie handgemaakte duurzame Jongerius Handmade Bicycles logo's in tin en brons. Op deze manier wordt de fiets echt úw droomfiets. Lees hier meer over Jongerius Handmade Bicycles of kom langs in onze winkel in Utrecht.

 

 

Jongerius Handmade Bicycles bruin met Gates beltdrive   Jongerius Handmade Bicycles Beltdrive fiets groen   

Kies uit ruim 35 kleuren uw lievelingskleur

 

 

Urban Arrow Elektrische Bakfiets met Beltdrive

 

Bij Jonico kunt u ook een elektrische bakfiets, de Urban Arrow Family, bestellen met Gates Beltdrive. Met deze riemaandrijving heeft de bakfiets minder onderhoud nodig en fietst hij soepeler. In combinatie met de luxe traploze versnellingsnaaf beweegt u zich moeiteloos door het verkeer. Het aluminium frame maakt de fiets onverwacht licht en wendbaar. Met de Urban Arrow Family zijn files en parkeerproblemen verleden tijd. Bekijk hier de Urban Arrow Family modellen met Gates Beltdrive.

 

 

Urban Arrow Family elektrische bakfiets met Beltdrive Jonico Utrecht

Bij Jonico kunt u de Urban Arrow elektrische bakfiets met beltdrive bestellen

 

 

Alle beltdrive modellen

 

In onze fietsenwinkel bij Utrecht hebben wij een groot assortiment beltdrive fietsen. Klik hieronder voor een overzicht of kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies.

 

 

Jonico Fietsmegastore Beltdrive fietsen Utrecht

 

 

Bent u geïnteresseerd in een fiets met riemaandrijving? Kom eens langs in onze fietsenwinkel in De Meern (Utrecht)! Onze medewerkers helpen u graag met het vinden van uw droomfiets.