Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Getest: Gazelle HeavyDutyNL 2017

Posted by Vincent 09-02-2017 0 Reactie(s) Nieuwe producten,

De populaire Gazelle HeavyDutyNL is niet meer weg te denken van schoolpleinen en winkelcentra. Al jaren vervoert de HeavyDutyNL veel mensen en hun bagage naar hun werk of de sportclub. Ook in 2017 is de robuuste transportfiets in mooie kleuren verkrijgbaar. Tijd om het nieuwe model eens uitgebreid te testen!

 

 

Onze ervaring met de Gazelle HeavyDutyNL

 

Gazelle HeavyDutyNL 2017 Jonico Utrecht

De Gazelle HeavyDutyNL die we vandaag testen

 

De Gazelle HeavyDutyNL die wij vandaag testen is een damesuitvoering in de kleur Light Steel Blue met 3 versnellingen. Wat meteen opvalt zijn de mooie lichte banden en gele velgen. Natuurlijk is de HeavyDutyNL ook verkrijgbaar in andere kleurencombinaties. De kleurencombinaties van de dames- en herenuitvoeringen verschillen. Hier kunt u alle verkrijgbare HeavyDutyNL modellen bekijken.

 

 

Gemak

 

Het eerste wat in je opkomt bij de Gazelle HeavyDutyNL is gemak. Op de ruime en stevige voor- en achterdrager kunt u gemakkelijk uw bagage meenemen. Natuurlijk wilt u ook niet zwaar te hoeven trappen. Bij de 7 versnellingen uitvoering is dit niet het geval, de licht lopende naaf biedt voldoende keuze om in alle omstandigheden in een prettige versnelling te rijden. Bij de uitvoering met 3 versnellingen is deze keuze minder. Dit merken wij wanneer we een brug op fietsen. Hoewel 7 versnellingen dan aanzienlijk meer comfort zou bieden, kunnen we concluderen dat 3 versnellingen voldoende is om rustig door de stad te fietsen.

 

De fiets is ook erg gemakkelijk in het onderhoud. Dankzij onderhoudsarme onderdelen als een Nexus versnellingsnaaf, rollerbrakes en een gesloten kettingkast is de HeavyDutyNL een fiets waar u zo goed als geen omkijken naar heeft. Natuurlijk is het wel belangrijk om in ieder geval een eerste servicebeurt uit te laten voeren. Op deze manier heeft u zo lang mogelijk plezier van uw fiets.

 

Hoewel de grote voordrager erg praktisch is, kan het zijn dat de fiets hierdoor minder makkelijk in sommige fietsenstallingen kan worden geplaatst. Als u dit vervelend vindt, kunt u eens kijken naar de Gazelle PUUR_NL. De PUUR_NL is eleganter vormgegeven, meer richting de klassieke oma fiets, en heeft een lagere voordrager die wel in alle fietsenrekken past.

 

Gazelle HeavyDutyNL 2017 Jonico Utrecht

De stevige achterdrager is lekker ruim en kan veel bagage vervoeren

 

 

Veilig

 

Zowel bij Jonico als bij Gazelle staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom is de HeavyDutyNL uitgerust met rollerbrakes. Met deze onderhoudsarme anti-blokkeerremmen kunt u gedoseerd en dus gecontroleerd tot stilstand komen. Ook bent u altijd goed zichtbaar dankzij de koplamp die wordt gevoed door de naafdynamo. Dit betekent dat u altijd licht heeft tijdens het fietsen. Om bij bijvoorbeeld stoplichten ook zichtbaar te zijn, wordt het achterlicht gevoed door batterijen.

 

Dankzij de dubbele pootstandaard kunnen we de fiets heel stabiel parkeren. De stuurblokkering zorgt ervoor dat het stuur niet om kan klappen en de fiets onder gewone omstandigheden nooit om kan vallen.

 

Gazelle HeavyDutyNL 2017 Jonico Utrecht

De koplamp wordt gevoed door de naafdynamo in het voorwiel

 

 

Kinderzitjes

 

Naast dat de fiets erg in trek is bij schoolgaande jeugd en als boodschappenfiets wordt de Gazelle HeavyDutyNL ook steeds vaker gebruikt om kinderen te vervoeren. Een van de redenen hiervoor is dat wanneer op de HeavyDutyNL twee zitjes bevestigd zijn er alsnog bagage meegenomen kan worden op de voordrager. De kinderzitjes van het bekende merk Yepp kunnen goed op de fiets gemonteerd worden. Voor het voorzitje moet er wel iets aangepast worden. Omdat de voetsteunen normaal gesproken in de knoop komen met de voordrager is het noodzakelijk om het rekje een stukje naar voren te plaatsen. Dit kunnen onze monteurs zowel bij aankoop als later voor u doen. De achterdrager van de Gazelle is standaard gevormd naar een Easyfit drager waardoor zitjes als de Yepp Maxi met één klik bevestigd kunnen worden. 

 

Het is belangrijk om u te realiseren dat de Gazelle HeavyDutyNL geen moederfiets is en de ruimte tussen het zadel en het voorzitje als erg beperkt kan worden ervaren. Als u specifiek op zoek bent naar een moederfiets met voordrager kunt u ook eens kijken naar de Cortina Roots Transport. De Gazelle Bloom heeft geen voordrager maar is de luxe uitgevoerde moederfiets van Gazelle.

 

 

Miss Grace

 

Van de Gazelle HeavyDutyNL bestaat ook een uitvoering gericht op dames: de Gazelle Miss Grace. De Miss Grace is verkrijgbaar in andere kleurencombinaties dan de HeavyDutyNL. Ook is de bestickering van de Miss Grace sierlijker en heeft hij een luxer zadel. De achterdrager is bij de Miss Grace in tegenstelling tot bij de HeavyDutyNL een optie.

 

Gazelle Miss Grace 2017 Jonico Utrecht

De Miss Grace heeft een andere bestickering dan de HeavyDutyNL

 

 

DutyNL

 

De Gazelle DutyNL is de basic versie van de HeavyDutyNL. De fiets heeft 3 versnellingen door de Shimano Nexus versnellingsnaaf en is uitgerust met een terugtraprem. Daarnaast heeft de DutyNL geen dubbele pootstandaard maar een enkele zijstandaard. Omdat hierbij het voorwiel niet van de grond komt, heeft de DutyNL geen stuurblokkering. Net als bij de Miss Grace is bij de DutyNL de achterdrager een optie. De DutyNL is een robuuste fiets waar weinig aan kapot kan met het comfort van 3 versnellingen.

 

 

Elektrisch

 

Natuurlijk is de HeavyDutyNL ook verkrijgbaar als e-bike. Voor de heren is er de keuze tussen de Gazelle HeavyDutyNL C7 HFP en de Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB. De HFP is uitgerust met een Panasonic voorwielmotor en de HMB met een Bosch middenmotor. Ook bij het damesframe kunt u kiezen tussen deze twee systemen: Gazelle Miss Grace C7 HFP of Gazelle Miss Grace C7 HMB. Voor meer informatie over de elektrische fietsen bent u van harte welkom in onze winkel, waar ons vakkundig personeel u graag helpt. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice.

 

Gazelle HeavyDutyNL C7 HFP 2017 Jonico Utrecht

De Gazelle HeavyDutyNL C7 HFP

 

 

Conclusie

 

Dankzij de vele uitvoeringen is er voor iederen een geschikte Gazelle (Heavy)DutyNL of Miss Grace te vinden. Van een simpele stadsfiets (DutyNL) tot een comfortabele e-bike met middenmotor (HeavyDutyNL/Miss Grace C7 HMB), de Gazelle HeavyDutyNL serie heeft alles in huis. Op de veelzijdige fiets kan gemakkelijk veel bagage meegenomen worden. Ook is het mogelijk om kinderzitjes te bevestigen. Met de drie versnellingen versies kunt u onbezorgd door de stad cruisen. Om ook comfortabel tegen de wind in en de brug op te kunnen fietsen zijn zeven versnellingen aan te raden. Met de elektrische fiets kunt u gemakkelijk langere afstanden afleggen en u snel verplaatsen door de stad.

 

Heeft u interesse in de Gazelle HeavyDutyNL, Miss Grace of DutyNL? Kom langs in onze Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) waar u alle modellen kunt bekijken. Ons personeel helpt u graag met het vinden van uw Gazelle!