Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Getest: Bulls Urban 8S Beltdrive 2017

Posted by Super 20-10-2016 0 Reactie(s) Nieuwe producten,

Met de winter in aantocht kiezen steeds meer fietsers voor een lichtgewicht fiets met minimaal onderhoud gecombineerd met maximaal comfort. De Bulls Urban 8S Beltdrive is een fiets die perfect aan deze beschrijving voldoet.


Het Duitse merk Bulls staat al jaren bekend om zijn uiterst scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de mooiste designs. Jonico Fietsmegastore is exclusief Bulls dealer voor de regio Utrecht, wat betekent dat u bij Jonico een ruime keus aan Bulls fietsen in de winkel aantreft.

 

Onze ervaring met de Bulls Urban 8S Beltdrive

 

Vandaag hebben wij bij Jonico de Bulls Urban 8S Beltdrive getest. Zoals de naam doet vermoeden biedt deze fiets iets bijzonders wat je niet op iedere fiets zult tegenkomen. Deze Bulls fiets heeft namelijk geen ketting maar een onderhoudsvrije snaaraandrijving.

 

Bulls Urban 8S Beltdrive 

 

Onderhoudsvriendelijk

 

In plaats van een ketting heeft Bulls de Urban 8S een Continental aandrijfriem gegeven. Een Beltdrive (snaaraandrijving) heeft als voordeel dat je geen last hebt van olie of vuil aan je ketting. Ook hoeft de snaar niet gesmeerd of gespannen te worden. Verder is de Urban 8S uitgerust met een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf. Dit is een soepel schakelend versnellingssysteem dat in tegenstelling tot een derailleur geen hinder ondervindt van modder of sneeuw. De fiets is een stuk onderhoudsvriendelijker en voordeliger in onderhoud dan een normale hybride fiets en geeft je de zekerheid dat de fiets je niet in de steek laat tijdens de strenge wintermaanden.

 

Bulls Urban 8S Beltdrive snaaraandrijving Bulls Urban 8S Beltdrive naafdynamo schijfremmen

 

Veilig

 

De Bulls Urban 8S is uitgerust met hydraulische schijfremmen van Shimano waarmee je snel maar gecontroleerd tot stilstand komt. Ook is de fiets uiteraard voorzien van verlichting. Voor vindt u de luxe Supernova koplamp die fraai is geïntegreerd in de stuurpen. Ook het Supernova achterlicht is mooi geïntegreerd in de bagagedrager. Tijdens een donkere avondrit waren wij verrrast door de gigantische lichtopbrengst van de luxe Supernova verlichting. Een prettig detail vinden wij de naafdynamo die, in tegenstelling tot bij vergelijkbare modellen, zowel de koplamp als het achterlicht voedt. Hierdoor zult u altijd met licht fietsen. Ook wanneer u stopt zult u zichtbaar blijven voor medeweggebruikers; zowel het voor- als het achterlicht blijven een tijd nagloeien.

 

Bulls Urban 8S Beltdrive koplamp Bulls Urban 8S Beltdrive bagagedrager

 

Licht rijdend

 

Wij zijn erg te spreken over de rijeigenschappen van deze lichtgewicht fiets met soepel schakelende Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf. De 8 versnellingen geven de berijder de mogelijkheid om zowel op een vlakke weg als een brug op aangenaam vooruit te komen. De zithouding is sportief maar comfortabel. Uiteraard is deze aan te passen aan de wensen van de berijder. Gezien het gemak waarmee vaart gemaakt kan worden is het fijn dat er hydraulische schijfremmen zijn gemonteerd. Hiermee is het gemakkelijk om gecontroleerd te remmen en snel stil te staan.

 

Bagagedrager

 

De stijlvol vormgegeven bagagedrager is een uniek geheel met de rest van de fiets. De drager ziet er niet alleen strak uit, hij is ook nog eens praktisch. Wij hebben tijdens onze test een Ortlieb tassenset gemonteerd. Deze tassen passen perfect op de drager, zijn 100% waterdicht en hebben maar liefst 5 jaar garantie. Ze zijn leverbaar in diverse fraaie kleuren. Omdat het niet mogelijk is om bagage bovenop de drager mee te nemen of dubbele fietstassen te monteren is het aan te raden zulke tassen aan te schaffen.

 

Bulls Urban serie

 

Naast de Bulls Urban 8S Beltdrive is deze fiets ook leverbaar als Bulls Urban 11S Beltdrive met als verschil dat de fiets dan een luxe Shimano Alfine 11 versnellingsnaaf heeft. Voor de mooiweer fietser is er de Bulls Urban 27S met een 27 versnellingen derailleur aandrijving.

 

Prijzen Bulls Urban:

 

Bekijk hier alle fietsen uit de Bulls Urban collectie

 

Conclusie

 

Zoek je een stijvol vormgegeven, luxe, sportieve fiets die je het hele jaar kunt gebruiken? Dan is de Bulls Urban 8S (of 11S) zeker een aanrader. De lichte fiets is net even anders dan de standaard stads- of tourfietsen en is met enkel hoogwaardige onderdelen afgemonteerd. Het feit dat hij zeer onderhoudsvriendelijk is, is erg fijn, zeker in de wintermaanden. 

Bezoek Jonico Fietsmegastore in De Meern om kennis te maken met deze fraaie fiets.