Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Getest: Cannondale Mavaro 2017

Posted by Super 21-10-2016 0 Reactie(s) Nieuwe producten,

Onze dag kan nu al niet meer stuk. Wij mogen een dag op pad met de nieuwe Cannondale Mavaro Active 1 2017 e-bike! Gezien de gehele uitstraling van de fiets belooft het nu al een feestje te worden om op deze fiets te fietsen.

 

Onze ervaring met de Cannondale Mavaro Active 1 2017

 

Cannondale Mavaro 2017 

 

Lichtgewicht

 

Wat direct opvalt is het erg lage gewicht van de fiets. Hij weegt in deze versie met derailleur slechts 21,8 kilo, wat extreem licht is voor een e-bike. Dit maakt de Cannondale Mavaro misschien zelfs de meest lichtgewicht e-bike die op dit moment verkrijgbaar is. Deze 21,8 kilo is trouwens inclusief de accu van 2,4 kilo, wat maakt dat mensen die deze fiets op de fietsendrager willen vervoeren slechts 19,4 kilo (excl.accu) aan gewicht hoeven te tillen. Ondanks het lage gewicht is het frame extreem stijf. Dat merk je direct als je op deze fiets stapt; iedere trap is raak en zelfs met de motor uitgeschakeld fietst deze fiets lekker soepel. Uniek is dat Cannondale op alle frames voor de eerste eigenaar een levenslange garantie biedt, na registratie. 

 

In onderstaande tabel kunt u het gewicht van de Cannondale Mavaro vergelijken met vergelijkbare modellen:

 

Cannondale Mavaro 2017

 

Onderdelen

 

Dankzij de lichtgewicht Fatty voorvork worden hobbels en kuilen in de weg perfect opgevangen. De Fatty voorvork is een ontwikkeling van Cannondale en is net als het frame extreem stijf wat de rijeigenschappen echt ten goede komt. De bagagedrager is onderdeel van het frame wat een zeer stabiel rijgedrag garandeert en ervoor zorgt dat je tijdens het fietsen weinig merkt van het gewicht van de accu achterop. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van het achterlicht welke is geïntergreerd in de bagagedrager. Dit geeft een erg fraaie uitstraling en is dankzij de vele leds extra goed zichtbaar. Ook was het monteren van onze Ortlieb tassenset geen enkel probleem op deze fraaie e-bike. Remmen doet u veilig dankzij de betrouwbare hydraulische schijfremmen van Shimano. Hiermee kunt u krachtig maar gecontroleerd tot stilstand komen.

 

Motor en accu

 

Voor de aandrijving heeft Cannondale gekozen voor de betrouwbare Bosch Active line motor. Gecombineerd met de 400 wattuur accu is een grote actieradius gegarandeerd. Met de fiets aan de hand tegen een heuvel op lopen ging erg makkelijk tijdens onze test, mede door de Walkassist van Bosch welke de fiets tot een snelheid van 6 kilometer per uur laat meerijden. Het Intuvia display geeft uitgebreid alle belangrijke informatie weer en berekent zelfs hoeveel de verwachte kilometers zijn die je met de huidige acculading nog kunt rijden. Tegen meerprijs is er een Bosch Nyon kleurendisplay met navigatie leverbaar.

 

Cannondale Mavaro 2017 

 

Prijs 

 

Ondanks alle verbeteringen ten opzichte van het 2016 model is het Cannondale gelukt de prijs te verlagen van €3399,- naar €2999,-. Deze prijsverlaging geeft de fiets een nog betere prijs-kwaliteitverhouding.

 

Cannondale Mavaro 2017

 

Conclusie 

 

Voor iedereen die een sportieve lichtgewicht e-bike zoekt met voldoende comfort is de Cannondale Mavaro Active 2017 de ideale fiets. De prettige zithouding en soepele rijeigenschappen zullen menig fietser verbazen. Voor fietsers die behoefte hebben aan een gesloten kettingkast levert Cannondale deze fiets ook met een Shimano Alfine 8 versnellingsnaaf. De variant met de gesloten kettingkast is iets zwaarder dan de derailleur versie maar uiteindelijk ook nog steeds maar 23,2 kilo (inclusief accu). 

Klik hier om de Cannondale Mavaro modellen verder te bekijken.

 

Zelf uitproberen?

 

Wilt u zelf ook wel eens een dag of zelfs een heel weekend deze Cannondale Mavaro Active testen?

Maak dan via onze website www.testbike.nl een afspraak en wij zorgen dat er een testfiets voor u klaarstaat.

U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Jonico Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) waar ons vakkundig personeel altijd voor u klaarstaat. Loop eens binnen en bekijk de mooie Cannondale 2017 collectie.

 

Testbike.nl Jonico Utrecht