Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Jongerius Handmade Bicycles: Wij bouwen jouw droomfiets!

Posted by Vincent 15-11-2018 0 Reactie(s) Nieuwe producten,

 

 

Wij bouwen jouw droomfiets!

 

Merken als Santos, Idworx, Gaastra, VSF en Koga hebben er een concurrent bij: Jongerius Handmade Bicycles. Bij Jongerius begrijpen ze dat ieder mens andere eisen stelt aan zijn of haar droomfiets. Om aan ieders wensen te kunnen voldoen, biedt Jongerius Handmade Bicycles de mogelijkheid om de fiets geheel naar eigen smaak samen te stellen. Zo is er een unieke fiets voor iedereen, met een eigen, persoonlijk karakter!

 

 

Zelf samenstellen

 

Unieke, stijlvolle, degelijke fietsen. Dat is waar het merk Jongerius voor staat. De in Duitsland en Nederland met de hand gemaakte fietsen variëren van retro en sportieve stadsfietsen tot elektrische fietsen. Of u nu een sterke vakantiefiets zoekt of een fiets om vlot mee naar uw werk te fietsen, Jongerius Handmade Bicycles heeft een model dat bij u past. Bij het grootste deel van het assortiment kunt u de fiets zelf configureren. Zo kunt u kiezen uit meer dan 30 kleuren en diverse opties om de fiets helemaal af te stellen op uw doelen. Tevens kunt u zelf kiezen uit onze fraaie handgemaakte duurzame Jongerius Handmade Bicycles logo's van onder andere tin en messing. Op deze manier wordt de fiets echt úw droomfiets.

 

In onze Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) kunt u voorbeelden bekijken van zelf samengestelde fietsen. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over het configuratieproces en zullen alle opties met u doornemen. Zo creëren we samen úw ideale fiets.

 

Jongerius Handmade Bicycles bruin   Jongerius Handmade Bicycles bruin

Jongerius Handmade Bicycles bruin   Jongerius Handmade Bicycles bruin

Kies zelf de kleur van uw fiets

 

 

Hoge kwaliteit

 

De door u samengestelde fiets wordt, afhankelijk van het model, in Nederland of Duitsland met de hand opgebouwd. Allereerst wordt het frame in de grondverf gezet, waarna hij gespoten wordt in de door u gekozen kleur. Alle kleuren lak hebben een bijzonder hoge duurzaamheid en zijn slagvast. Zo zijn we er zeker van dat uw fiets altijd uw lievelingskleur blijft. Na het met de hand spuiten van het frame worden stap voor stap de door u gekozen componenten gemonteerd. Het grootste gedeelte van de onderdelen wordt in de fabriek zelf geproduceerd. Zo kan de kwaliteit constant gecontroleerd en verbeterd worden. Alle onderdelen die niet zelf geproduceerd worden, zijn zorgvuldig uitgekozen. Omdat alleen de beste kwaliteit voldoet, worden zoveel mogelijk Duitse of Europese componenten gebruikt.

 

Jongerius Handmade Bicycles Fiets zelf samenstellen   Uw fiets wordt helemaal met de hand opgebouwd

Uw fiets wordt helemaal naar uw wens met de hand opgebouwd

 

Tijdens iedere stap worden onderdelen als het zadel, de wielen en het stuur gemonteerd door gespecialiseerde en ervaren medewerkers. Zo onstaat uiteindelijk door vele uren handwerk uw droomfiets. Voordat de fiets de fabriek verlaat, wordt hij helemaal gecheckt en uitgebreid getest. Als eenmaal gecontroleerd is of de fiets volledig voldoet aan uw wensen wordt de fiets vanuit de Jongerius Handmade Bicycles fabriek naar Jonico Fietsmegastore verstuurd. 

 

Eenmaal in onze werkplaats aangekomen, wordt de fiets op de laatste punten afgemonteerd. Hierna testen onze monteurs de fiets uitvoerig op kwaliteit en veiligheid. Wanneer wij er zeker van zijn dat de fiets helemaal perfect is, kunt u deze komen ophalen. Bij het ophalen stellen wij de fiets op maat af en geven wij u indien nodig informatie over gebruik en onderhoud. Hierna kunt u gaan genieten van uw nieuwe fiets!

 

Jongerius Handmade Bicycles, stel uw fiets zelf samen   Jongerius Handmade Bicycles laat u uw fiets zelf samenstellen

Ieder onderdeel wordt zorgvuldig gemonteerd

 

 

Rohloff versnellingsnaaf

 

Veel van de luxe Jongerius Handmade Bicycles zijn uitgevoerd met een Rohloff naaf. Deze geavanceerde versnellingsnaaf biedt u 14 versnellingen waartussen u gemakkelijk kunt schakelen met een draaihandvat, zowel tijdens het rijden als in stilstand. Naast het soepele schakelen staat de Rohloff naaf bekend om zijn onverwoestbaarheid. De naaf heeft geen kwestbare delen en wordt dankzij de stevige, waterdichte behuizing niet beïnvloed door modder, vuil of regen. Slechts een keer per jaar (of eens in de 5000 km) moet de olie vervangen worden. Over het algemeen wordt de levensduur geschat op minstens 100.000 km, maar in de praktijk blijkt dit vaak veel meer te zijn.

 

Jongerius Handmade Bicycles bruin   Rohloff versnellingsnaaf Jongerius Handmade Bicycles Jonico Utrecht   

Veel Jongerius Handmade Bicycles zijn uitgerust met de Rohloff versnellingsnaaf

 

De Rohloff naaf is ontworpen als een verbetering van het derailleursysteem. Behalve de kwetsbaarheid kent het derailleursysteem nog een aantal problemen, zoals het feit dat je niet alle combinaties kunt gebruiken omdat de ketting dan te schuin komt te lopen. Ook zijn er een aantal combinaties die dezelfde overbrenging leveren en moet er goed nagedacht worden over hoe op en af te schakelen met de voor- en achterderailleurs. Dat dit beter moest kunnen, was duidelijk voor meneer Rohloff. Hij deed onderzoek naar onder andere het ideale versnellingsbereik en de prettigste tussenstappen. Zo kwam hij tot een bereik vergelijkbaar met een 3x9 systeem met tussenstappen van 13,5%. Door de bij een derailleursysteem overlappende combinaties weg te laten werd het aantal versnellingen bepaald op 14.

 

Inmiddels is de Rohloff naaf een begrip in segmenten als luxe, sportieve stadsfietsen of vakantiefietsen. Het extreem hoge comfort gecombineerd met de onverwoestbaarheid en duurzaamheid maakt dit versnellingssysteem perfect voor mensen die comfortabel veel kilometers willen maken zonder veel onderhoud te hoeven (laten) plegen. Hoewel een Rohloff naaf, door de complexe techniek, in aanschaf duurder is dan een derailleursysteem betaalt dit zich uiteindelijk uit door minder onderhoud en meer gemak.

 

 

Pinion versnellingsbak

 

Als alternatief voor de Rohloff versnellingsnaaf kunt u kiezen voor een Pinion versnellingsbak met 9, 12 of 18 versnellingen. Dit Duitse versnellingssysteem is ontwikkeld door twee ex-medewerkers van de tranmissie-afdeling van autofabrikant Porsche. De kennis die ze opdeden met het ontwerpen van versnellingsbakken voor sportauto's hebben ze gebruikt om het meest duurzame en onderhoudsvriendelijke versnellingssysteem voor fietsen te ontwikkelen. Deze geavanceerde techniek voldoet perfect aan de hoge kwaliteitseisen die Jongerius aan haar onderdelen stelt.

 

Pinion versnellingsbak Jongerius Handmade Bicycles Jonico Utrecht

De Pinion versnellingsbak

 

De versnellingsbak, die zich op de plaats van het bracket bevindt, blinkt uit in zijn grote versnellingsbereik (tot wel 636%). Ook zijn de tussenstapjes tussen de versnellingen kleiner dan bij bijvoorbeeld een Rohloff versnellingsnaaf. Door de hoge kwaliteit van de tandwielen, assen en lagers trapt de Pinion uiterst licht. Doordat de versnellingsbak zich in het midden van de fiets bevindt, is er ook sprake van een goede gewichtsverdeling. Het zwaartepunt van de fiets ligt mooi centraal en laag. Dit in tegenstelling tot versnellingsnaven, waarbij het zwaartepunt hoger en meer naar achter ligt.

 

In tegenstelling tot een derailleurversnelling kan bij de Pinion ook geschakeld worden wanneer er niet wordt getrapt. Schakelen gaat gemakkelijk via het draaihandvat, wat erg licht schakelt. De versnellingsbak van Pinion is ook erg onderhoudsvriendelijk. Alle bewegende delen zijn goed opgeborgen in de sterke behuizing waardoor er geen water of vuil binnen kan dringen. Ook hoeft de olie maar eens in de 10.000 km vervangen te worden (of 1 keer per jaar).

 

Voor nog minder onderhoud kunt u kiezen voor de combinatie van een Pinion versnellingsbak in combinatie met een Gates Beltdrive in plaats van een ketting.

 

 

   

Jongerius Handmade Bicycle met praktisch zadel voor kinderen

 

 

Gates Beltdrive

 

De Gates Beltdrive is een aandrijfriem die de ketting vervangt. Deze vorm van aandrijving is schoon, stil, licht en erg onderhoudsvriendelijk. Een beltdrive hoeft niet gesmeerd te worden, loopt altijd soepel en gaat lang mee. Een Gates Beltdrive kan worden gecombineerd met een versnellingsnaaf of met de Pinion versnellingsbak. Bij Jongerius Handmade Bicycles worden vrijwel alle modellen met een Rohloff versnellingsnaaf of een Pinion versnellingsbak standaard geleverd met een Gates Beltdrive.

 

 

 

Jongerius Handmade Bicycles groen   Jongerius Handmade Bicycles groen

Jongerius Handmade Bicycles groen   Jongerius Handmade Bicycles groen

Jongerius Handmade Bicycle met Chainglider

 

 

E-bikes

 

Naast robuuste en sportieve stadsfietsen en fietsen met Gates Beltdrive bestaat het assortiment van Jongerius Handmade Bicycles uit een schitterend assortiment e-bikes. Bij de e-bike collectie heeft Jongerius Handmade Bicycles er voor gekozen om alleen met de beste systemen samen te werken. U vindt daarom op onze fietsen alleen motoren en accu's van Bosch en Shimano Steps. Het assortiment bestaat uit degelijke transportfietsen voor gebruik met kinderzitjes en een zeer fraaie lijn normale e-bikes waarbij er ook diverse modellen zijn uitgerust met de onderhoudsvriendelijke Gates Beltdrive.

 

Jongerius Handmade Bicycles Bosch E-bike   Jongerius Handmade Bicycles Bosch elektrische fiets

Jongerius E-bike met Bosch Active Line 2018 motor en Gates Beltdrive

 

Ook bij de e-bikes van Jongerius Handmade Bicycles kiest u zelf uw favoriete kleur en afmontage. Bij de accu's heeft u keuze uit 400 Wh, 500 Wh en voor de echte kilometervreters onder ons de 1000 Wh Bosch Dual Battery. Tevens heeft Jongerius Handmade Bicycles een elektrische transport/moederfiets met Shimano Steps middenmotor die als optie uitgerust kan worden met een automatisch schakelende Shimano Di2 versnellingsnaaf.

 

  

   

Jongerius Handmade E-bike met Gates Beltdrive en Bosch Performance CX Motor

 

 

Nieuwsgierig?

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Kom langs bij onze Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) en bekijk of probeer een aantal modellen. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over het zelf samenstellen van uw fiets. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

 

LET OP: Door de exclusiviteit en vele opties van de Jongerius Handmade Bicycles zijn niet alle modellen online te bekijken. Bezoek onze Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) om een overzicht te krijgen van alle mogelijkheden. Ook kunt u de website van Jongerius Handmade Bicycles bezoeken.

 

Door op onderstaande banner te klikken kunt u alvast een deel van de Jongerius Handmade Bicycles collectie bekijken:

 

Kom langs bij Jonico De Meern (Utrecht) en bekijk de Jongerius Handmade Bicycles modellen