Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Retul Dynamische Fietsmeting in Utrecht

Posted by Vincent 18-11-2018 0 Reactie(s) Jonico Nieuws,

Retul Dynamische Fietsmeting

 

Wilt u zeker weten dat u perfect op uw fiets zit? Bij Jonico Fietsmegastore Utrecht is het vanaf nu mogelijk om een Retul Dynamische Fietsmeting uit te laten voeren. Dankzij onze samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Bike Physics kan dit gewoon in onze winkel in De Meern (Utrecht).

 

Dynamische fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore Utrecht

 

Een Retul Dynamische Fietsmeting begint met een fysieke intake waarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de flexibiliteit. Als dit gebeurd is, wordt uw fiets in de trainer geplaatst en begint de echte meting. Door middel van een aantal LED punten op uw lichaam en een infrarood camera brengt het Retul systeem de beweging in kaart. De fiets wordt gedurende de meting aangepast aan de hand van de camera opnamen en eventuele klachten. Ook worden verschillende belastingen nagebootst waardoor de biomechanica van uw lichaam verandert. Met deze gegevens kan een optimale zithouding worden bepaald waardoor de kans op blessures en andere ongemakken wordt geminimaliseerd. Aan het einde van de meting worden de uiteindelijke camera beelden vergeleken met de beelden van voor de meting. Dit maakt de veranderingen inzichtelijk. Ten slotte wordt de fiets opgenomen met de Zin, gereedschap waarmee de exacte fietsmaten worden doorgestuurd naar de computer. Natuurlijk sturen wij u alle gegevens toe zodat u deze altijd kunt raadplegen.

 

In totaal duurt een Retul Dynamische Fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore in Utrecht 1,5 tot 2 uur.

 

Retul fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore Utrecht

 

 

De voordelen

 

Om er zeker van te zijn dat u zo veel mogelijk plezier van uw fiets heeft, voert Jonico bij aankoop van iedere sportieve fiets een Bikefitting framemeting uit. Dit is een statische meting waarbij door middel van uw lichaamsmaten en uw type houding een advies wordt gegeven over uw frametype, framemaat en afstelling van het zadel en stuur. Hoewel dit voor de meeste fietsers een goede afstelling oplevert, kan het zijn dat er tijdens het fietsen afwijkingen zichtbaar worden. Uw binnenbeenlengte en romplengte zeggen immers niets over hoe uw lichaam zich gedraagt op de fiets. Bij een Retul Dynamische Fietsmeting worden deze afwijkingen gedetecteerd en verholpen. Omdat een Retul Dynamische Fietsmeting veel completer is dan een statische meting is het ook ideaal voor meer gevorderde fietsers die net dat extra beetje uit hun houding willen halen en blessure vrij willen fietsen. 

 

Dankzij de grote voorraad van bijvoorbeeld stuurpennen en zadels kan de fiets vaak meteen op maat gemaakt worden.

 

Retul dynamische fietsmeting bij Jonico de Meern (Utrecht)

 

 

Prijzen

 

Volledige Retul Dynamische Fietsmeting voor 1ste fiets: €170,- 

Volledige Refit Dynamische Fietsmeting voor 2de, 3de etc fiets: €135,-

Rezin Fietsmeting (fiets op maat zetten aan de hand van resultaten vorige meting): €35,-

Nieuwe schoenplaatjes afstellen onder nieuwe schoenen: €35,-

 

Retul dynamische fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore

 

 

Een afspraak maken

 

 

Meenemen bij een afspraak

 

Vergeet u bij uw afspraak niet uw fiets, fietsschoenen en fietskleding mee te nemen.

 

Retul dynamische fietsmeting

 

Hier vindt u meer informatie over statische en dynamische fietsmetingen.