Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Getest: Cube LTD Pro 2017

Posted by Vincent 10-02-2017 0 Reactie(s) Nieuwe producten,

Als u op verjaardagen eens aan wat fietsers heeft rondgevraagd wat de mountainbike met de beste prijs-kwaliteitverhouding is, kan het niet anders dan dat de Cube Ltd minimaal een aantal keer voorbij is gekomen. Dit is niet voor niets. De versies uit de voorgaande collectiejaren hebben de Ltd een goede reputatie gegeven. Ook in 2017 bestaat de Ltd serie uit de Pro, de Race en de SL. Allen zijn gebouwd met hetzelfde frame maar verschillen in de afmontage. Tijd om eens te kijken of de Ltd Pro weer aan de hoge standaard voldoet.

 

Onze ervaring met de Cube Ltd Pro 2017

 

Cube Ltd Pro 2017 mountainbike Jonico Utrecht Cube Ltd Pro Mountainbike 2017 Jonico Utrecht

 

 

Frame

 

Het aluminium frame van de Cube Ltd Pro 2017 is op een aantal punten verbeterd. Een van de unieke punten is de kortere wielbasis. Doordat de voorderailleur direct aan de staande buis is bevestigd kan het achterwiel verder naar voren geplaatst worden. Dit maakt de gehele fiets korter, wat de wendbaarheid voelbaar ten goede komt. Ook het mechanisch gevormde frame is dit jaar weer lekker licht. Door de taps toelopende balhoofdbuis is de stijfheid van het frame verbeterd en stuurt de fiets zelfs op ruw terrein erg direct. Dit bespaart tegelijkertijd gewicht. De direct op de liggende achtervork gemonteerde remklauw verhoogt de remeffectiviteit. Natuurlijk is de Cube dit jaar ook voorzien van een PressFit trapas. Bij deze techniek worden de lagers direct in het frame geperst wat een bredere staande buis mogelijk maakt. De stijfheid van het frame wordt op deze manier aanzienlijk vergroot. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de Ltd Pro ook dit jaar weer aan de hoogste MTB standaarden voldoet. De fiets is efficiënter, lichter en stuurt uiterst precies.

 

Cube Ltd Pro 2017 mountainbike 2017 Jonico Utrecht Cube Ltd Pro 2017 mountainbike Jonico Utrecht

 

 

Afmontage

 

Onze testfiets is uitgevoerd met een 2x11 Shimano XT versnellingsgroep en Shimano´s krachtige M315 hydraulische schijfremmen. De voorvork is een hoogwaardige RockShox Recon Silver die u maximale controle en comfort biedt. Voor een fiets in deze prijsklasse is dit een erg degelijke afmontage. Als u op zoek bent naar een betere afmontage kunt u kijken naar de Cube Ltd Race of de Cube Ltd SL. Deze zijn net een beetje beter afgemonteerd dan de Ltd Pro. Het grootste verschil tussen de Pro en de Race is de betere remset: Shimano XT BR-M8000. Deze remset is zeker een verbetering. De remkracht en doseerbaarheid vallen meteen op. De Cube Ltd SL onderscheidt zich vooral door de luxe voorvork: de Fox 32 Float Performance. Deze voorvork, waarvan de demping kan worden ingesteld, verbetert het weggedrag van de SL flink. Wat betreft het gewicht is de SL de lichtste van de drie. De Race en de Pro zijn respectievelijk 0,6 kg en 0,8 kg zwaarder.

 

Cube Ltd Pro 2017 mountainbike Jonico Utrecht

 

 

Rijeigenschappen

 

De Cube Ltd Pro fietst zowel op de weg als off road fijn en goed controleerbaar. Hij stuurt direct en biedt voldoende comfort. Het hoogwaardige aluminium frame heeft een fijne geometrie en is in veel maten verkrijgbaar. Bent u een fanatieke fietser die alles uit zijn of haar fiets wilt halen? Dan kunt u met de Ltd Pro uw tochten met plezier tegemoet zien!

 

 Cube Ltd Pro 2017 mountainbike Jonico Utrecht

 

 

Conclusie

 

Hoewel de Cube Ltd vaak wordt beschouwd als een luxe instaplijn blinkt de serie uit in de hoogwaardige afmontage. De Cube Ltd Pro is met zijn ongekende prijs-kwaliteitsverhouding geschikt voor zowel de beginner die meteen goed wil starten als voor de gevorderde recreant. Wilt u een iets krachtiger en beter doseerbaarder remsysteem dan kunt u gaan voor de Race uitvoering. Voor iedereen die het zich kan veroorloven is de Ltd SL met de luxe Fox Float voorvork aan te raden aangezien deze voorvork de wegligging van de fiets aanzienlijk verbetert.

 

 

Zelf uitproberen?

 

Wilt u net als wij een dag of zelfs een heel weekend op pad met de Cube Ltd Pro 2017? Dat kan door een uitgebreide testrit met deze fiets in te plannen op www.testbike.nl! Wij zorgen dat de fiets compleet met de gewenste pedalen en eventueel een leenhelm klaarstaat.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om de Cube Ltd Pro in het echt te komen bekijken bij Jonico Fietsmegastore in De Meern (Utrecht). U kunt gratis parkeren voor onze winkel.

Bij aanschaf van een Cube Ltd Pro 2017 mountainbike bij Jonico Fietsmegastore krijgt u altijd een gratis Bikefitting meting en een uitgebreid Gouden servicepakket met onderhoudsbeurten zodat uw fietsplezier voor de lange termijn gegarandeerd is.

 

 

Test de Cube Ltd Pro 2017 bij Jonico in Utrecht