Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Fietsmeting


Wij vinden het belangrijk dat u veel en langdurig plezier heeft van uw fiets. Een op uw lichaam afgestelde fiets is essentieel als u blessure- en klachtenvrij wilt fietsen. Om deze reden voert Jonico bij iedere verkochte sportieve fiets* een Bikefitting.com statische fietsmeting uit. U kunt natuurlijk ook een statische fietsmeting inplannen voor uw huidige fiets. U kunt bij ons ook terecht voor een dynamische fietsmeting waarbij u echt tot een eenheid wordt gesmolten met uw fiets.

Bij een statische fietsmeting worden met nauwkeurige meetapparatuur de volgende lichaamsmaten opgenomen:

  • Lichaamslengte
  • Voetlengte (links en rechts)
  • Binnenbeenlengte
  • Romplengte
  • Armlengte (links en rechts)
  • Schouderbreedte

Ook wordt er rekening gehouden met onder andere de pedaalhoogte, schoenzooldikte en zadeltype.

Door deze gegevens te combineren met uw favoriete zithouding wordt er door het geavanceerde Bikefitting.com programma een advies gegeven over frametype, framemaat en afstelling van de fiets. Met behulp van de computertekening kunt u verantwoord kiezen welke nieuwe fiets, qua maatvoering, voor u geschikt is. Uiteraard helpen wij u hierbij. Ook uw huidige fiets kan met behulp van de berekeningen perfect worden afgesteld. 

Een statische fietsmeting kost €39,95Bij iedere fiets die wordt gekocht met het Servicepakket Goud (standaard bij sportieve fietsen*) wordt een gratis Bikefitting.com statische fietsmeting uitgevoerd.

Omdat wij de tijd willen nemen voor u is een fietsmeting alleen op afspraak mogelijk. Bij voorkeur vindt de meting 's ochtends plaats. Om een afspraak te maken voor een statische fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore Utrecht belt u met 030-6626216. De meting vindt plaats in onze winkel aan Strijkviertel 35B in De Meern.
 

Wilt u zeker weten dat u perfect op uw fiets zit? Bij Jonico Fietsmegastore Utrecht is het ook mogelijk om een Retul Dynamische Fietsmeting uit te laten voeren. Hoewel een statische meting voor de meeste fietsers een voldoende afstelling oplevert, kan het zijn dat er tijdens het fietsen afwijkingen zichtbaar worden. Uw binnenbeenlengte en romplengte zeggen immers niets over hoe uw lichaam zich gedraagt op de fiets. Bij een Retul Dynamische Fietsmeting worden deze afwijkingen gedetecteerd en verholpen. Omdat een Retul Dynamische Fietsmeting veel completer is dan een statische meting is het ook ideaal voor meer gevorderde fietsers die net dat extra beetje uit hun houding willen halen en blessure vrij willen fietsen. De dynamische fietsmetingen worden uitgevoerd door Remco Kuylenburg van het gespecialiseerde bedrijf Bike Physics en vinden plaats in onze winkel in De Meern (Utrecht).


Dynamische fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore Utrecht

 

Een Retul Dynamische Fietsmeting begint met een fysieke intake waarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de flexibiliteit. Als dit gebeurd is, wordt uw fiets in de trainer geplaatst en begint de echte meting. Door middel van een aantal LED punten op uw lichaam en een infrarood camera brengt het Retul systeem de beweging in kaart. De fiets wordt gedurende de meting aangepast aan de hand van de camera opnamen en eventuele klachten. Ook worden verschillende belastingen nagebootst waardoor de biomechanica van uw lichaam verandert. Met deze gegevens kan een optimale zithouding worden bepaald waardoor de kans op blessures en andere ongemakken wordt geminimaliseerd. Aan het einde van de meting worden de uiteindelijke camera beelden vergeleken met de beelden van voor de meting. Dit maakt de veranderingen inzichtelijk. Ten slotte wordt de fiets opgenomen met de Zin, gereedschap waarmee de exacte fietsmaten worden doorgestuurd naar de computer. Natuurlijk sturen wij u alle gegevens toe zodat u deze altijd kunt raadplegen.

 

In totaal duurt een Retul Dynamische Fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore in Utrecht 1,5 tot 2 uur. Dankzij de grote voorraad van bijvoorbeeld stuurpennen en zadels kan de fiets vaak meteen op maat gemaakt worden.

 


Dynamische fietsmeting met aankoopadvies


Ben je op zoek naar een nieuwe fiets, maar weet je niet precies welke maat je moet hebben of welke fiets voor jou het meest geschikt is?

Maak dan gebruik van een Retül dynamische bikefit. Een bikefitter kijkt dan aan de hand van een 3D-infraroodcamera naar jouw houding

op een racefiets, mountainbike of crossfiets. Op basis van deze resultaten kan dan gekeken worden welke fiets het beste bij jou past.

Je maakt zelf een selectie van maximaal vijf fietsen die je dan aan de bikefitter voorlegt. Op basis van de Retül dynamische fietsmeting

adviseert de bikefitter jou dan de meest geschikte fiets en de framemaat die je het beste kunt bestellen. Als de fiets geleverd wordt ontvang je deze afgesteld op de maten die tijdens de Retül dynamische fietsmeting naar voren zijn gekomen.

Door de fiets helemaal op jouw fietshouding afgesteld te hebben voorkom je blessures en kun je optimaal genieten van je nieuwe fiets. 

Kortom: een echte aanrader! 


Retul dynamische fietsmeting bij Jonico de Meern (Utrecht)

 

Een professionele volledige Retul Dynamische Fietsmeting kost bij Jonico €170,-.


U kunt bij ons ook terecht voor het volgende:

Volledige Refit Dynamische Fietsmeting voor 2de, 3de etc fiets: €135,-

Rezin Fietsmeting (fiets op maat zetten aan de hand van resultaten vorige meting): €35,-

Nieuwe schoenplaatjes afstellen onder nieuwe schoenen: €35,-

 

Retul fietsmeting bij Jonico Fietsmegastore UtrechtMaak hieronder een afspraak voor een dynamische fietsmeting bij Jonico.

Vergeet u bij uw afspraak niet uw fiets, fietsschoenen en fietskleding mee te nemen.
 *met uitzondering van eventuele opruimings- en actiemodellen waarbij servicepakket Brons in plaats van Goud wordt geleverd.