Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Fietsplan

Fietsplan/Wkr

Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) van start gegaan. De werkkostenregeling is het alternatief voor het populaire fietsplan dat per 31 december 2014 is komen te vervallen. 


De werkkostenregeling (WKR) houdt in dat de werkgever bepaalt of en tot welk bedrag, je belastingvoordeel hebt op de aanschaf van een nieuwe fiets. De hoogte van dit bedrag hangt af van de keuzes die de werkgever maakt m.b.t. de WKR. De werkgever bepaalt hoe vaak je een fiets mag aanschaffen en tot welk bedrag je belastingvoordeel heeft. Vraag bij je werkgever na hoe dit in jouw geval geregeld is.


Bereken je voordeel:

Stap 1: Kijk in welke belastingschaal je valt met het bruto jaarinkomen.


€ 0,- tot € 19.822,- 36,5 %

€ 19.822,- tot € 33.589,- 42%

€ 33.589,- tot € 57.585,- 42%

€ 57.585,- of meer 52%


Stap 2: Vraag op wat het te besteden budget is voor een nieuwe fiets.


Stap 3: Bepaal wat 36%, 42% of 52% is van het te besteden budget.


Stap 4: Trek het belastingvoordeel af van de verkoopprijs van de fiets. Dit is de nettoprijs.


Rekenvoorbeeld:

Adviesprijs fiets € 849,-

Verkoopprijs fiets € 699,-

Te besteden budget WKR € 699,-

Belastingschaal 42%

42% van € 699,- is € 293,58,-


€ 699,- minus € 293,58,- = € 405,42-  is je netto prijs.


Hoe betaal je de fiets via de WKR?

Jonico Fietsmegastore werkt mee aan bijna alle vormen van het fietsplan & werkkostenregeling. Er zijn drie verschillende opties om de nieuwe fiets te betalen:


1. Bon inleveren bij werkgever, zelf betalen


De werkgever verrekent de fiets tot het afgesproken bedrag. Je kan dus ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven het WKR-budget levert geen fiscaal voordeel op. Je betaalt de fiets zelf en kunt hem direct meenemen. De bon lever je in bij de werkgever, deze verrekent dit verder.


2. Bon inleveren bij werkgever, werkgever betaalt aan Jonico


Na het uitzoeken van de fiets lever je de factuur in bij de werkgever. De werkgever maakt het bedrag naar ons over. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kun je de nieuwe fiets bij ons afhalen. Wil je hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van de werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar je over.


3. Via een tussenorganisatie zoals het NFP, Fiscfree of BFN


Bij aanschaf via Nfp, Fiscfree of Bfn kan Jonico Fietsmegastore net als vrijwel alle andere fietsenwinkels geen korting op de fiets geven, u moet dan altijd uit gaan van de adviesprijs van de fabrikant. De reden dat Jonico bij Bedrijfsfietsen Nederland, Fiscfree en Nationale Fietsprojecten de adviesprijs van uw fiets moet berekenen is omdat deze externe organisaties een Fee van 15% aan Jonico in rekening brengen. U bent dus het voordeligst uit door uw fiets bij Jonico te kopen zonder tussenkomst van deze organisaties (dus met optie 1 en 2).


Een bedrijfsfiets bestellen bij Jonico Fietsmegastore 

Je zoekt samen met ons de fiets uit. Samen kijken we naar de juiste framemaat en de gewenste accessoires en/of verzekering. We maken een factuur op naam voor optie 1 en 2, of vullen samen de papieren die u van uw werkgever heeft ontvangen in voor optie 3. Als u een digitale aanmeldcode van Nationale Fietsprojecten/ Fiscfree heeft, verzoeken wij u deze ook met te nemen naar de winkel (dit kan ook telefonisch). Bij optie 2 en 3 duurt het totale proces ongeveer 1 tot 2 weken. 


De diverse externe organisaties als NFP, Fiscfree en BFN hebben ook eigen voorwaarden met betrekking tot service en verzekering. Wij werken met onze standaard voorwaarden en de originele fabrieksgarantie van onze merken. Het servicepakket welke wij bieden bij de fietsplannen is standaard servicepakket Brons, tegen een kleine meerprijs kunt u dit opwaarderen. Op onze servicepakket pagina vindt u alle informatie over de inhoud van onze servicepakketten