Jonico maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies.

Testzadels


Zadelpijn is een veel voorkomend probleem bij wielrenners. Gelukkig is zadelpijn vaak te verhelpen door het kiezen van het juiste zadel. Maar hoe weet u welk zadel voor u het beste is? Hoewel er op basis van metingen een goede schatting gemaakt kan worden is het altijd het prettigst om het zelf te ervaren. Dit begrijpen wij. Daarom kunt u bij Jonico eerst het zadel testen op uw eigen fiets. Zo weet u zeker dat u de juiste aankoop doet.


De zadels die u bij Jonico kunt testen zijn van het merk Fizik. Deze hoogwaardige zadels worden ontworpen volgens het Spine Concept Evo. Uitgebreid onderzoek van Fizik, in samenwerking met veel topwielrenners, heeft aangetoond dat zadelcomfort onlosmakelijk verbonden is aan de flexibiliteit van de ruggengraat en de rotatie van het bekken. Ook zijn uw gewicht en trapvermogen van belang.Let op: De testzadels van Fizik kunnen alleen op racefietsen getest worden. Voor stadsfietsen hebben wij in onze Fietsmegastore een mooie zadeltestbank waarop u kosteloos uitgebreid de 10 meest verkochte zadels kunt testen.Fizik Zadeltype Jonico Utrecht


De flexibiliteit van uw ruggengraat en de rotatie van uw bekken bepalen het ideale zadeltype (plat of golvend). U kunt zich voorstellen dat wanneer uw rug minder flexibel is, het bekken meer voorover gekanteld op het zadel zit (zie de afbeelding hieronder).

Fizik onderscheidt drie gradaties lichaamsflexibiliteit en heeft hier drie typen zadels voor ontwikkeld:

  • Het Snake zadeltype is een plat zadel en past bij een hoge lichaamsflexibiliteit.
  • Het Chameleon zadeltype is licht gebogen en past bij een gemiddelde lichaamsflexibiliteit.
  • Het Bull zadeltype is golvend en past bij een lage lichaamsflexibiliteit.Zadelbreedte Fizik Jonico Utrecht


Behalve het type zadel is ook de breedte van het zadel van belang. De juiste breedte kan bepaald worden door middel van uw gewicht en trapvermogen. Als u niet zeker bent van uw trapvermogen dan kan dit worden ingeschat aan de hand van uw gemiddelde constante snelheid op een vlakke weg.Zadel testen Jonico Utrecht


Dus, u wilt van uw zadelpijn af? Kom eens langs bij Jonico Fietsmegastore in De Meern (Utrecht) en onze medewerkers zullen u helpen met het bepalen van het voor u geschikte zadeltype en de juiste zadelbreedte. Dit zadel kunt u dan voor €20,- (inclusief montage op uw fiets) een dag of een weekend testen. Als u binnen een maand een zadel bij ons aanschaft, wordt dit bedrag als korting verrekend. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met onze klantenservice.
Fizik Testzadels bij Jonico Utrecht